Wat is een escape room?

Een escape room is een spel waarbij je fysiek in een kamer wordt opgesloten. Het doel is om te ontsnappen door het oplossen van puzzels. Je krijgt hiervoor in de regel een uur de tijd. Het spel is zo uitdagend, dat maar een klein deel van alle groepen zonder hulp ontsnapt. Je speelt het spel met een kleine groep mensen. Hoe minder spelers, des te groter de uitdaging. Door goed samen te werken vergroot je de kans om te ontsnappen, omdat je door overleg sneller tot een oplossing komt.

Wat maakt het uniek?

De escape room is, anders dan de meeste uitjes, een denkspel. Door de uitdaging van de puzzels, de wegtikkende tijd en de opzwepende muziek, voelt het echter aan alsof je in een achtbaan zit. Tijdens het spel word je heen en weer gegooid tussen emoties. Stress, blijdschap, verslagenheid, euforie: je maakt het allemaal mee! Je bent lijfelijk aanwezig in een verhaal, waardoor je je normale leven even helemaal vergeet.

Hoe is het ontstaan?

Om aan de werkelijkheid te ontsnappen was men vroeger aangewezen op verhalen. Later werden deze opgeschreven in boeken. Interactief werd het pas met de komst van de computer. Escape room-achtige spellen bestaan al sinds de uitvinding van de computer. Eerst als text based spellen, later ook grafisch, online en tegenwoordig zelfs in de vorm van apps. De volgende stap was om fysiek betrokken te zijn bij het spel en dat is waar de escape rooms om de hoek komen kijken. In 2007 werd de eerste geopend in Japan. Het concept wordt nu wereldwijd een rage.

Maak kennis met Disaster Escape

Disaster Escape is uniek in zijn soort. Bij ons betreed je een high-tech kamer met special effects die zorgen voor een levensechte beleving. Wij zijn centraal gelegen tussen Maastricht en Valkenburg, daardoor is een bezoekje aan onze escape room ideaal te combineren met een dagje uit naar de culturele hotspots van de provincie Limburg. Ook voor en na het spel zullen jullie je niet vervelen, daar zorgt onze loungeruimte wel voor! Een dartbord, professionele biljart en natuurlijk puzzels zorgen dat jullie wachttijd voorbij vliegt. Wij zijn iedere dag van de week geopend op basis van reservering. Reserveren en betalen doe je gemakkelijk en snel online, klik hiervoor op de button ‘Nu reserveren’.

Hoe laat moeten wij aanwezig zijn?

Het is niet nodig om veel eerder aanwezig te zijn dan het afgesproken tijdstip. We werken met tijdblokken van 2 uur, en er is voldoende tijd voor jullie gereserveerd.

In welke talen kunnen wij spelen?

Onze kamer is niet taalafhankelijk, hierdoor kun je ook wanneer je geen Engels of Nederlands spreekt onze kamer spelen. Hints kunnen worden gegeven aan de hand van afbeeldingen of tekst.

Op welke manier kunnen wij betalen?

Op locatie kan contant of via PIN betaald worden.

Wij zijn met meer personen dan jullie kamer aan kan, wat nu?

Dan maken we er een competitie van, we verdelen jullie in teams en eerst speelt het ene team en daarna het andere. Dit zorgt voor nog meer spanning om zo snel mogelijk te ontsnappen.

Hoe kunnen wij ons voor en/of na het spel vermaken?

Wij hebben een loungeplek waar jullie iets kunnen drinken, er staat een biljart en er hangt een dartbord op. Daarnaast hebben we, uiteraard, wat leuke puzzels op tafel liggen.

Is de locatie met een rolstoel toegankelijk?

Onze ontvangstruimte en lounge is wel toegankelijk met een rolstoel, onze escape room bevindt zich op de bovenverdieping en er is helaas geen lift aanwezig.

Hebben jullie kledingvoorschriften?

Er zijn geen kledingvoorschriften, wel raden we aan om makkelijk zittende kleding en schoeisel te dragen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je moet kruipen of op je knieën moet gaan puzzelen, trek dus niet je beste kleding aan!

Hoe is jullie escape room bereikbaar?

Ons adres is Weerterveld 77a te Meerssen. Er is gratis parkeergelegenheid. Kijk voor onze routebeschrijving op onze contact-pagina.

Wat te doen met waardevolle spullen?

Wij hebben kluisjes waar de waardevolle spullen veilig in opgeborgen kunnen worden. Gedurende het spel is het niet toegestaan om je GSM, (smart)horloge, rekenmachine en andere hulplijnen te gebruiken.

Kunnen wij bij jullie wat eten en/of drinken?

Wij bieden de mogelijkheid om in onze loungeruimte voor of na het spel een drankje te bestellen. Een hapje kunnen wij u helaas niet aanbieden.

Is jullie escape room eng?

Om de escape ervaring zo echt mogelijk te maken, is er gebruik gemaakt van special effects. Dit kan schrikreacties veroorzaken, maar echt eng is onze kamer niet. Wanneer je last hebt van epilepsie is het aan te raden dit vooraf aan ons door te geven.

Hebben jullie een minimum leeftijd?

Nee! Maar wij raden het niet aan om “The Nuclear Powerplant” met een groepje van 12 jarigen te spelen. Echter heeft deze leeftijdscategorie een goede inbreng tussen volwassenen.

Hoe lang duurt het spel?

Jullie hebben 60 minuten de tijd om de missie te voltooien en te ontsnappen, mocht dit niet lukken dan stopt het spel na 60 minuten automatisch. Onze deuren zijn voorzien van noodstoppen, hierdoor kun je te allen tijde de ruimte verlaten in geval van nood.